Morten Nielsen

Skuespiller og konsulent

Uddannet fra Statens Teaterskole 1992.

Morten har spillet på et utal af landets scener fra landsdelsscenerne, mindre eksperimenterende grupper til Det Kgl. Teater. Nævnes kan forestillinger som ”Det bliver sagt” (Holbæk Teater), ”Slagmark” (Teater Rio Rose) og ”Hamlet” (Det Lille Turnéteater). Sidstnævnte turnerede over hele verden i 10 år, og spillede sidste gang i Sydney Operahouse.

Med forestillingen ”Gidsel” som modtog årets Reumert 2008, tog Mortens karriere en ny drejning. Forestillingen handlede om arrangerede ægteskaber i en dansk/pakistansk kontekst. Mortens erfaringer med at spille den pakistanske mand Samir, førte til mangfoldighedsprojektet ”Med andre øjne”, 2011-2018. Ved hjælp af make-up teknik blev deltagere i alle aldre tilbudt at skifte køn eller hudfarve.

”Med andre øjne” turnerede ivrigt både nationalt og internationalt, og repræsenterede eksempelvis Danmark i 2015, på den verdensomspændende Scenografifestival PQ15 i Prag. Dette foregik i samarbejde med det tjekkiske Roma miljø.

Morten arbejder i dag som mangfoldighedskonsulent og foredragsholder i mange forskellige sammenhænge, bl.a for konsulentfirmaet Living Institute. De sidste 8 år har Morten i stigende grad arbejdet i feltet teater/erhvervsliv.

Morten har været tilknyttet TeaterSpektrum siden 2012.